Fantastiska volontärer gör Frihamnsdagarna möjliga
Nyligen hölls det första av tre utbildningstillfällen för Frihamnsdagarnas drygt 50 volontärer. Amanda och Karin Hallberg är två unga som berättar om arbetet som evenemangsvärd och mentor för volontärer som behöver lite extra hjälp.
På agendan stod genomgång av evenemangsområdet, arbetsuppgifter och rutiner kring sjukvård och säkerhet – men också inspiration och karriärstips till de unga frivilligarbetarna.
– Vi vill ge tillbaka på de sätt vi kan till våra fantastiska volontärer, säger Ali Tabrizi, en av Frihamnsdagarnas initiativtagare.
Med knappt tre veckor kvar till genomförandet av Frihamnsdagarna, 3-4 september, är det dags för evenemangets volontärer att lära känna både sitt uppdrag och varandra. Därför hålls utbildningen i form av fysiska träffar, i ett rymligt mötesrum på Wartagården i Bräcke. Volontärerna är framför allt unga vuxna från Team Göteborg, Team Support och aktiva från lokala föreningar.
– Det är så kul att se vilket engagemang och laganda som finns hos alla de som ställer upp för att göra Frihamnsdagarna till en riktigt bra upplevelse, menar Ali Tabrizi. Vi i arrangörsgruppen är grymt tacksamma för det – och samtidigt glada att kunna ge möjlighet för fler att delta och bidra utifrån sina förutsättningar.
Glädje och gemenskap hos evenemangsvärdarna
Med på första träffen finns bland annat systrarna Amanda och Karin Hallberg, 20 respektive 18 år, från Torslanda. De är mentorer inom Team Support, som är en del av Team Göteborg. Mentorskapet innebär att de jobbar tillsammans med ett par andra evenemangsvärdar, som behöver lite extra handledning och stöd för att tryggt kunna ta sig an sitt uppdrag. Både Amanda och Karin har arbetat för Team Göteborg vid flertalet evenemang, och kände att mentorskapet var ett naturligt nästa steg. Jobbet innebär glädje och känslan av att skapa något bra ihop, tycker Amanda och Karin, som båda ser fram emot att jobba på Frihamnsdagarna.
Medverkande för ett bra evenemang
Utöver Frihamnsdagarnas arrangörsgrupp är även representanter från ambulanssjukvården och Cubsec säkerhetsbolag med vid utbildningen. Efter sjukvårds- och säkerhetsgenomgång delar föreläsarna villigt med sig av vad de båda uniformsyrkena innebär och vad som krävs för att ta sig dit.
– Det är viktigt att alla som jobbar ihop med Frihamnsdagarna har en förståelse för varandras uppdrag, och också får inspiration av varandra. Vi vill ju bidra till samtal, framtidstro och hållbarhet, inte bara genom programinnehållet på Frihamnsdagarna, utan också genom hur vi jobbar, säger Ali Tabrizi.