Mångfalden gjorde minglet till succé
Möt Lisa Bragée, hållbarhetsansvarig på Länsförsäkringar Göteborg och Bohuslän, som ger tips och delar med sig av erfarenheter på Frihamnsdagarna.
Vad har ni gjort på Frihamnsdagarna?
Frihamnsdagarna är en relevant arena för Länsförsäkringar Göteborg och Bohuslän att synas på, eftersom det är en demokratisk mötesplats som är tillgänglig för alla. Vi är partner till Frihamnsdagarna för att bidra till innanförskap, trygghet och en hållbar samhällsutveckling. Förra året var temat trygghet och omtanke i vår monter och vi visade upp bolagets gedigna hållbarhetsarbete. Under tre dagar var ett flertal medarbetare med och bemannade montern och vi genomförde ett seminarium och en nätverksträff.
Under de år ni varit med har ni gjort både seminarier på scen, mingel och workshopar. Berätta varför!
I vår vardag genomför vi många insatser som bidrar till en positiv samhällsutveckling. På Frihamnsdagarna har vi prövat olika format för att bygga nätverk och sprida kunskap. Alla våra satsningar är specifikt utvalda samarbeten som är långsiktiga och anpassade efter lokala förutsättningar. För oss är förebyggande och främjande insatser viktigt för att skapa ett hållbart samhälle. Inom så väl miljömässig, ekonomisk och social hållbarhet. Vi vill att alla barn ska lyckas i livet och ha jämlika uppväxtvillkor.
Sätter ni mål för vad ni vill uppnå på Frihamnsdagarna?
På Frihamnsdagarna vill vi berätta om allt fint vi gör inom ramen för vårt samhällsengagemang och visa att vi är en relevant samhällsaktör. Genom ett aktivt och lokalt samhällsengagemang vill vi bidra till en hållbar utveckling av vårt närområde. Vi förbereder noga varje programpunkt för att få bra höjd på innehållet. Vi gör också riktade inbjudningar till våra kunder och samarbetspartners.
Ni blandar olika målgrupper, eller hur?
Till vårt seminarium på scen ”Samhällsengagemang som gör skillnad” bjöd vi in våra samverkanspartners och högstadieelever från Svartedalsskolan. Vi hade ett inspirerande scenprogram och ett efterföljande mingel där personer från näringslivet, civilsamhället, offentlig sektor och elever nätverkade, vilket blev en succé. Året innan genomförde vi en workshop med över 100 elever för att på bästa sätt kunna utveckla vårt hållbarhetsarbete efter målgruppens behov.
Hur har det gått? Ser ni några effekter av er medverkan?
Vi är mycket nöjda med vårt deltagande eftersom det är ett positivt sammanhang och relevant arena för oss att synas på. Länsförsäkringars samverkanspartners får tillfälle att träffa varandra och skapa nya kontakter och våra medarbetare får med sig ny kunskap in i sina olika roller.
Vad är era bästa tips till andra?
En nyckelfaktor för oss är att vi bjuder in till de aktiviteterna vi genomför för att få bästa möjliga utfall. Vi har även lite kul saker i vår monter som lyckohjul och quiz med priser för att besökare ska komma in i vår monter. En bonus har varit att våra befintliga kunder gärna kommer till vår monter och får mer kunskap om vårt hållbarhetsarbete, vilket vi ser som kundvård.
Foton: Länsförsäkringar Göteborg och Bohuslän.