Nyheter

Projektledare och kommunikatör sökes

1 december • 2021

Tycker du också att fler röster behöver höras? Vill du bli en av de drivande krafterna när vi växlar upp inför valåret 2022? Vi bygger ett kansli och till detta söker vi en projektledare och en kommunikatör. Ladda hem annonserna och sök idag! Intervjuer görs löpande. Projektledare Kommunikatör

Öppna infomöten i december – bli en del av Frihamnsdagarna

29 november • 2021

Den 1 februari öppnar anmälan till seminarieprogrammet men redan nu formar vi samarbeten och partnerskap med samhällsaktörer. Välkommen på informationsmöte där du får veta hur din organisation kan delta som partner, samskapare eller arrangör. Mötet inleds med en presentation av Frihamnsdagarna. Därefter möjlighet att ställa frågor eller ha en dialog.…

Datum för Frihamnsdagarna 2022 och 2023 klara

17 november • 2021

I september genomfördes pilotversionen av Frihamnsdagarna i Göteborg. Efter utvärdering står det klart att 9 av 10 besökare vill återvända nästa år. Det gäller även partners och arrangörer av innehåll. Valåret 2022 genomförs Frihamnsdagarna 25–27 augusti.

Bilder från Frihamnsdagarna

30 september • 2021

Bilder från 3-4 september 2021. Fotografer Alana da Silva, AnnaCarin Isaksson och Johnny Kääpä/Fotoscenen.

Utvärderingen klar

30 september • 2021

Ett riktigt bra start och höjda förväntningarna på nästa år! Besökare, arrangörer och partners ger en samstämmig bild i utvärderingarna efter första upplagan av Frihamnsdagarna. 400. Så många personer deltog i paneler, workshopar eller som talare på de 113 programpunkterna. Av dessa var 54 % kvinnor.  7,7. I enkäterna får Frihamnsdagarna…

Tack för i år!

5 september • 2021

Frihamnsdagarna 2021 är nu över. Arrangörsgruppen riktar ett stort och innerligt tack till alla som besökte oss på Bananpiren och online, till våra partners, alla arrangörer och leverantörer. Alla seminarier kommer att kunna ses i efterhand. De publiceras här i programmet. Vi ses 2022!

Bostadsbristen påverkar allt bredare grupper

4 september • 2021

Hemlösheten och bostadsbristen är stor även om det byggts mer bostäder de sista åren. De familjer med en eller två arbetarlöner har svårt att få lån. Värre är det för sjukskrivna och andra utsatta grupper. LO:s ekonom Peter Gerlach berättade om en rapport om bostadsbristen på en av scenerna.

Vissa butiker undviker utsatta områden

4 september • 2021

Det är svårt att vara företagare i utsatta områden. En del matvarukedjor väljer att inte etablera sig där. Andra polisanmäler inte stölder, eftersom det inte leder någon vart. Mörkertalet är stort. Det framkom i ett samtal på stora utescenen. 

Fem politiska tal under dagen

4 september • 2021

Under dagen kommer fem politiska tal att hållas på stora utescenen vid älven. Talen hålls av olika kommunalråd i Göteborg. Vädret är vackert och stämningen god.