Nyheter

Bilder från Frihamnsdagarna

30 september • 2021

Bilder från 3-4 september 2021. Fotografer Alana da Silva, AnnaCarin Isaksson och Johnny Kääpä/Fotoscenen.

Utvärderingen klar

30 september • 2021

Ett riktigt bra start och höjda förväntningarna på nästa år! Besökare, arrangörer och partners ger en samstämmig bild i utvärderingarna efter första upplagan av Frihamnsdagarna. 400. Så många personer deltog i paneler, workshopar eller som talare på de 113 programpunkterna. Av dessa var 54 % kvinnor.  7,7. I enkäterna får Frihamnsdagarna…

Tack för i år!

5 september • 2021

Frihamnsdagarna 2021 är nu över. Arrangörsgruppen riktar ett stort och innerligt tack till alla som besökte oss på Bananpiren och online, till våra partners, alla arrangörer och leverantörer. Alla seminarier kommer att kunna ses i efterhand. De publiceras här i programmet. Vi ses 2022!

Bostadsbristen påverkar allt bredare grupper

4 september • 2021

Hemlösheten och bostadsbristen är stor även om det byggts mer bostäder de sista åren. De familjer med en eller två arbetarlöner har svårt att få lån. Värre är det för sjukskrivna och andra utsatta grupper. LO:s ekonom Peter Gerlach berättade om en rapport om bostadsbristen på en av scenerna.

Vissa butiker undviker utsatta områden

4 september • 2021

Det är svårt att vara företagare i utsatta områden. En del matvarukedjor väljer att inte etablera sig där. Andra polisanmäler inte stölder, eftersom det inte leder någon vart. Mörkertalet är stort. Det framkom i ett samtal på stora utescenen. 

Fem politiska tal under dagen

4 september • 2021

Under dagen kommer fem politiska tal att hållas på stora utescenen vid älven. Talen hålls av olika kommunalråd i Göteborg. Vädret är vackert och stämningen god. 

Sveriges Radio om vad som händer på Frihamnsdagarna

4 september • 2021

Sveriges Radio var nyfikna på Göteborgs svar på Almedalen och Järvaveckorna. Vad är det som händer? Lyssna på en av initiativtagarna David Björneloo, som intervjuades i Sveriges radio tillsammans med en av volontärerna Elsemarie Hallqvist, biträdande rektor på Frejaskolan i Tynnered.

Bra start på Frihamnsdagarna

3 september • 2021

Fredagen bjöd på soligt väder på Bananpiren. Fem politiska tal och fullspäckat schema hela dagen på tältscenerna. Portarna öppnar kl 10 lördag 4/9 och första seminarierna är kl 10.30. Varmt välkommen!

Just nu: Pusterviks VD siar om Göteborgs musikscen

3 september • 2021

Pusterviks Daniel Levin i ett samtal med Svenskt Näringsliv om Göteborgs musikscen. Hur mår den egentligen? Och hur har stadens kulturinstitutioner påverkats av pandemin? Svaren får du på Dawit – en av frihamnsdagarnas tältscener, eller på vår stream.