Om oss

Sveriges nya arena för fria samtal

Klimatförändringar, segregation, utanförskap och stigande arbetslöshet präglar samhället. Samtidigt utmanas demokratin runt om i världen. Dessa problem har en sak gemensamt – de kan inte lösas av enstaka aktörer eller individer.

Bara genom att samtala kan vi bättre förstå varandra och bygga en ljusare framtid tillsammans. Därför behövs Frihamnsdagarna. En demokratisk mötesplats som är öppen för allmänheten att besöka. En plats där olika perspektiv får mötas och där röster får höras. När människor möts uppstår idéer som kan leda till verklig förändring.

Frihamnsdagarna anordnas av Village Impact Fund – en samhällsnyttig ekonomisk förening som är partipolitiskt och religiöst obunden. Village Impact Fund samlar organisationer, företag och privatpersoner som vill stötta eller finansiera socialt hållbara projekt och satsningar som bidrar till varaktig förändring. 

Frihamnsdagarna drivs som separat projekt med egen redovisning, utan vinstsyfte. Eventuellt överskott återinvesteras i verksamheten med målet att göra Frihamnsdagarna årligen återkommande. Vi strävar efter en riklig mångfald på alla nivåer i organisationen och många av de medlemmar och volontärer som skapar evenemanget arbetar frivilligt och ideellt. 

Läs mer i debattartikeln som startade allt: Fler röster behöver bli hörda – nu satsar vi på ett Almedalen i Göteborg

Ali Tabrizi och David Björneloo vid hållplatsen Frihamnen.
Ali Tabrizi och David Björneloo, initiativtagare till Frihamnsdagarna.

Länk till högupplösta pressbilder på
Ali Tabrizi och David Björneloo