Om oss

Sveriges nya arena för fria samtal

Klimatförändringar, segregation, utanförskap och stigande arbetslöshet präglar samhället. Samtidigt utmanas demokratin runt om i världen. Dessa problem har en sak gemensamt – de kan inte lösas av enstaka aktörer eller individer.

Bara genom att samtala kan vi se världen med varandras ögon och bygga en ljusare framtid tillsammans. Därför behövs Frihamnsdagarna. En plats där olika perspektiv får mötas och där röster får höras. För när människor möts uppstår idéer som kan leda till verklig förändring.

Frihamnsdagarna anordnas av Village Impact Fund – en samhällsnyttig ekonomisk förening som är partipolitiskt och religiöst obunden. Village Impact Fund samlar organisationer, företag och privatpersoner som vill stötta eller finansiera socialt hållbara projekt och satsningar som bidrar till varaktig förändring. 

Frihamnsdagarna drivs som separat projekt med egen redovisning, utan vinstsyfte. Eventuellt överskott återinvesteras i verksamheten med målet att göra Frihamnsdagarna årligen återkommande. De medlemmar och volontärer som skapar evenemanget arbetar till största frivilligt och ideellt. 

Under två dagar i september tar ett 70-tal programpunkter plats i rampljuset på Bananpiren, mitt i Göteborgs centrum i det växande Frihamnenområdet. Möt politiker, lyssna på livemusik, delta i samhällsfrågor och ät något gott från en food truck – eller medverka digitalt via stream.

Läs mer i debattartikeln som startade allt: Fler röster behöver bli hörda – nu satsar vi på ett Almedalen i Göteborg

Ali Tabrizi och David Björneloo vid hållplatsen Frihamnen.
Ali Tabrizi och David Björneloo, initiativtagare till Frihamnsdagarna.