Integrationsnätverk Göteborg

Integrationsnätverk Göteborg är en fristående, politiskt och religiöst och etniskt obunden förening. Våra medlemmar och besökare kommer från mer än 25 nationer och talar ett tiotal olika språk, som arabiska, persiska, kurdiska, somaliska, tigrinja, turkiska, spanska, franska, ryska och svenska.

Vi arbetar för bättre integration och gemenskap mellan människor i Göteborg. Hos oss finns möjligheten för asylsökande, nyanlända eller nyligen etablerade invandrare att möta svenskar med olika bakgrund.

I studiecirklar lär vi ut och övar dem som kommer till oss i svenska, samhällskunskap och samhällsorientering samt andra aktiviteter som stärker individen. Med diskussioner och samtal, information och utbildning vill vi öka förståelsen för hur det svenska samhället fungerar och väcka en lust att aktivt delta i samhället.

Träffa oss på Frihamnsdagarna: Verksamhetschef Behjat Sharifi, ordförande Eva-Lena Fransson (volontär), cirkelledare Anduena Recica, cirkelledare Amanda Sajani (projektledare Tidiga Insatser för Asylsökande), styrelsemedlem Nasrin Babaei (volontär och tidigare cirkelledare), adept Hanif Quasemi och kassör Eric Sjöberg.

Integrationsnätverk Göteborg medverkar som utställare på Frihamnsdagarna med stöd från IOFF, Göteborgs Stad Idrotts- och föreningsförvaltningen.