Help Ukraine Gothenburg

I Ukraina är sjukvården en konstant måltavla för ryska angrepp. Enligt WHO har över 1000 attacker riktats mot sjukvårdsinrättningar, ambulanser och räddningstjänsten. Denna ovärderliga sektor står i första linjen för att rädda liv och lindra lidande i en tid av konflikt.

Vid Help Ukraine Gothenburg har vi arbetat för att göra en verklig skillnad. Genom att leverera 30 ambulanser och 5 brandbilar till Ukraina har vi blivit ledande inom räddningsfordon i hela Sverige. Detta har blivit möjligt tack vare det ovärderliga stöd vi har fått från göteborgare som har valt att stå vid vår sida och stötta Ukraina i dess tid av behov.

Dessa fordon är mer än bara fordon – de är symboler för hopp och överlevnad. Vårt arbete strävar efter att minska lidandet och skapa möjligheter för människor att överleva och återuppbygga sina liv i en svår tid.

Vi inbjuder alla att komma förbi och träffa oss. Du kommer att få möjlighet att se sjukvårdsarbetet på plats i Ukraina och förstå behoven som råder. Du får även insyn i vilket material som används för att rädda liv och lindra nöd. Tillsammans kan vi göra en positiv förändring i en tuff verklighet. Din närvaro och engagemang gör en stor skillnad för vårt arbete och Ukrainas framtid.

Bosch eBike Systems (8)

Plats 8

Bosch eBike Systems låter besökarna testa ett brett urval av elcyklar – samtliga utrustade med ABS-system (låsningsfria bromsar). På plats kommer det finnas en testbana där man får uppleva elcykling på en ny nivå!

Bosch eBike Systems står för mobilitet som är sund, säker, hållbar och rolig. Välkommen till Urban Roadshow Sweden. Vi lovar att du kommer lämna oss med ett leende på läpparna!

Djurens Rätt (9)

Plats 9

 

Frihamnsdagarnas informationstält (17)

Plats 17

Frihamnsdagarna har ett informationstält på plats. Besökare kan få hjälp med information om olika scener, programpunkter och utställarytor. Här finns Frihamnsdagarnas volontärer och första hjälpen (Göteborgs Sjukvårdstjänst) på plats. Välkommen!

JCDecaux (16) Framtidens städer är gröna, smarta och uppkopplade!

Välkommen till vår utställning av:
– Fullt tillgänglighetsanpassade offentliga toaletter
– Uppkopplade och klimatsmarta busskurer
– Solcellsladdade hyrcykelsystem
– Stadsinformationstavlor med hjärtstartare
– Vattenfontän utrustad med helautomatisk luftpump

Kriminalvården (14)

Plats 14

Kriminalvården har ansvar för fängelser, frivård och häkten. Vi arbetar för att göra samhället säkrare och tryggare. Drygt 16 000 medarbetare arbetar med målet att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln.

Välkommen till vår utställningstrailer där vi bland annat berättar hur det är att jobba hos oss! Här kan du också titta in i en riktig cell och besöka våra anstalter och häkten genom VR-glasögon.

Missa inte vårt seminarium:
Var är Kriminalvården på väg?
I paviljong Framtid, lördag 2/9 kl 12:00–12:40

kriminalvarden.se

Science Safari (11)

Plats 11 (2 september)

 

På grund av sjukdom har Science Safari tvingats ställa in sin medverkan.

Basketplan (10)

Plats 10

Du får använda båda händerna och har ingen jobbig målvakt i vägen. Kom och prova på basket, alla har vi varit nybörjare nån gång, även Michel Jordan.

Prova på en världens roligaste och största idrotter under Frihamnsdagarna! Svensk Basketbollförbundet har sett till att det finns en fin korg och utegolv på Bananpiren under hela evenemanget.

Öppen street basketplan
På aktivitetsytan kommer det att finnas en basketplan och en korg att använda fritt. Området är attraktivt belägen där alla besökare passerar på väg in. Det finns lediga tider under öppettiderna (torsdag 31 augusti och fredag 1 september från kl 9-16, lördag 2 september är tiderna 12-16).

I evenemangsområdet finns mat, vatten och kafé till försäljning. Det finns tillgänglighetsanpassad WC och det går att ta sig till arenans alla delar utan hinder.

Vem som helst kan prova på, arrangera träning, tävling och andra sammankomster och ta del av Frihamnsdagarnas övriga program och utställare.

Det kostar inget att delta och alla välkomna!

Foto: Ola Kjelbye

Göteborg Energi (13)

Var #Hållbaraihop med oss! Hos Göteborg Energi på Frihamnsdagarna kommer du kunna ge dina bästa tips i vår ”el-bikt” – dela med dig av dina bästa tips eller värsta el-synder, som vi andra kan dra lärdom av.

Du kan ladda dina batterier hos oss med en kopp kaffe, samtidigt som du laddar dina mobilbatterier i en av våra laddskåp.

Vi har såklart rådgivare och experter på plats om du vill prata el, värme eller stadfiber med oss.

Och har du ett par gamla jeans som ligger och skrotar? Ta med dem till oss! För i år har vi ett finfint samarbete med Stadsmissionen, som på plats ger gamla jeans ett nytt liv genom att sy om dem till denimväskor. Snyggt och smart, och sparar både energi och värdefulla resurser!

Välkomna till Göteborg Energi!

Missa heller inte Göteborg Energis seminarium. I år livesänder Sveriges kanske skarpaste energipoddare Niclas Sigholm från Göteborg Energis scen. I en fördjupande intervju med Göteborg Energis VD Per-Anders Gustafsson får vi ett orienterande program i vad som är vad i djungeln av energilösningar och vad som kommer göra skillnad på riktigt när vi kämpar för både minska klimatpåverkan och öka energiproduktionen. Detta är ett samtal ni inte vill missa!

Hur ska, egentligen, elektrifieringen rädda klimatet och jobben?
Fredag 1 september kl 11:00–11:40
Tältscen Greta