Röda Korsets Ungdomsförbund (89)

Plats 89

En organisation för och av unga

Röda Korsets ungdomsförbund är en del av den internationella rödakors- och rödahalvmånerörelsen och kämpar för humanitet och medmänsklighet. Vi har gratis verksamheter för barn och unga över hela landet, både fysiskt och online. Våra verksamheter finns för att ge unga stöd, sprida kunskap, skapa gemenskap och stärka ungas makt och inflytande över sina liv. De verksamheter vi bedriver finns för att vi sett ett behov av just den verksamheten. Till exempel serverar vi frukost på skolor och bedriver en stödchatt där en kan vända sig för att anonymt prata om hur en mår.

Vi jobbar varje dag för att göra ungas röster hörda genom att lyfta ungas perspektiv. Röda Korsets ungdomsförbund jobbar aktivt med påverkan för att uppmärksamma makthavare om de perspektiv och problem som finns idag för unga i Sverige. Vårt största fokus är att unga ska ha en trygg vardag, där dina rättigheter tas tillvara.

https://www.rkuf.se/

 

Våra barns klimat (93)

Plats 93

Våra barns klimat är en ideell påverkansorganisation som ger föräldrar verktyg att engagera sig, bildar opinion, påverkar politiken samt samarbetar med näringslivet för en positiv klimatomställning. Våra barns klimat är vårt ansvar, därför vill vi öka kunskap och engagemang och se en politik som tar klimatmålen på allvar – en förutsättning för att ge våra barn en trygg framtid.

Våra barns klimat grundades 2012 och är en del av den internationella plattformen Our Kids’ Climate. Vi är partipolitiskt och religiöst obundna och verkar i hela Sverige.

Läs mer och ta del av våra verktyg om hur vi kan ställa om, påverka systemet och prata om klimatet på varabarnsklimat.se.

Äkta Spåman (101)

Plats 101

Möt en äkta Spåman!
Under Frihamnsdagarna har du möjlighet att blicka in i framtiden tillsammans med konstnären Linda Spåman (ja, hon heter dessutom Spåman i efternamn) och författaren Håkan Westesson.
De har med sig sin bok Handbok för unga häxor och bjuder på inspirerande samtal om kreativitet och magi.
Dessutom har du möjlighet att bli spådd i tarotkort eller pröva på andra magiska workshops.

Majema (93)

Majema utvecklar nytänkande läromedel av hög kvalitet som tar till vara elevernas kreativitet och ger tänkande och empatiska elever som kan ta ställning. Vår ledstjärna är att kreativitet och struktur ska gå hand i hand. Eleverna ska få utrymme för sina egna tankar och funderingar. Vi satsar på att böckerna ska vara tilltalande i sin layout med fina och tydliga illustrationer.

FUB Göteborg (100)

Plats 100

FUB är en ideell förening som samlar personer med intellektuell funktionsnedsättning och deras anhöriga. FUB arbetar för allas rätt att synas, höras och delta på sina villkor. Vi arbetar med intressepolitik, information och rådgivning och olika sociala aktiviteter. FUB Göteborg vill skapa roliga anledningar att träffas och ge självklara kontaktytor för personer med intellektuell funktionsnedsättning och deras familjer.

FUB Göteborg sprider kunskap och skapar mötesplatser – för allas lika rätt!

OBOS (38)

Plats 38

Som en av Nordens största bostadsutvecklare har vi höga ambitioner att bygga många fler bostäder i Göteborg för olika inkomstgrupper.
Välkommen till vår monter för att diskutera bostäder eller lära dig mer om våra kommande bostadsprojekt. Vi berättar också gärna om vårt förmånliga medlemskap och vår vår unika boendeform OBOS Deläga – där köparen blir särbo med oss.
Hoppas vi ses!

 

 

Misse inte vårt seminarium:

Så får vi fart på bostadsbyggandet

Frigga (Kajskjul)
Torsdag 31 augusti kl 10:00–10:40

VEO Foundation (97)

Plats 97

VEO Foundation skall stödja personer, studenter och forskare vars insatser framförallt främjar intäkter till kreatörer och innehållsägare av digital media samt stärker deras rättigheter.

Målsättningen är att skapa en långsiktig rörelse där utveckling kan ske utan negativa konsekvenser för den enskilde människan med konkreta resultat kopplat till mänskliga rättigheter. Med konkreta resultat avses att intäkter skapas för den enskilde individen. Intäkter som kan göra stor skillnad och beroende på var i världen vi befinner oss så kan skillnaden få olika stor betydelse både för människa och samhälle.

Missa inte VEO Foundations seminarium:

Digitala Mänskliga Rättigheter på Internet
Tältscen Jan
Fredag, 13:00–13:20

Mynewsdesk (81)

Plats 81

Vår gedigna expertis inom PR & kommunikation kombinerad med en plattform i absolut teknisk framkant är unik. Vi vet vad som krävs för att företag och organisationer ska nå ut och kunna bygga långsiktiga relationer med viktiga opinionsbildare.

Mynewsdesks plattform gör det möjligt att publicera och distribuera relevant innehåll samt även mäta och analysera resultatet. Allt på en och samma plats.

Missa inte vårt seminarium:

AI och framtidens kommunikation och journalistik

Tältscen Jan
Fredag 31 augusti kl 11:00–11:40

K103 Göteborgs studentradio, Göteborgs närradio och Den Götheborgske Spionen (83)

Plats 83

Under Frihamnsdagarna samverkar K103 Göteborgs studentradio, Göteborgs närradio och Den Götheborgske Spionen för att rapportera från arenan. Varje dag kommer vi sända radio från Frihamnen med en blandning av intervjuer, poddinspelningar och diskussioner. Sändningarna kommer fokusera på specifika teman som är viktiga för studenter och Göteborgarna.

Torsdag – bostad

Fredag – jobb

Lördag – studentliv

Kom och möt oss och ta del av våra sändningar, intervjuer och diskussioner.

K103 Göteborgs Studentradio erbjuder en mix av studentrelaterade nyheter och redaktionellt material tillsammans med ny, ung musik. Producerat och levererat lokalt av och för Göteborgs studenter. Idag sänder stationen 50 timmar per vecka över Storgöteborg på frekvensen 103,1 MHz. Sändningarna når även resten av världen via hemsidan.

Göteborgs Närradioförening (GNF) bildades 1979. I våra lokaler på Åvägen 17 E och i ytterligare c:a 15 studior runt om i Göteborg arbetar personal och ideellt arbetande medlemmar med att producera nästan 19.000 timmar radioprogram, på cirka 10 språk, per år. Varje dag sänder vi ungefär 40 timmar radio via tre frekvenser! Våra medlemmars program omfattar musikprogram, gudstjänster, livsåskådning, underhållning, samhällsinformation, politiska diskussioner, region- & kommunfullmäktigedebatter, nyheter m.m.

Den Götheborgske Spionen är en partipolitisk och religiöst obunden webbtidning som riktar sig till studenter och anställda vid Göteborgs Universitet. Den ges ut av Tidningsföreningen Götheborgske Spionen.