Tillbaka
Barn & Unga · Jobb & Skola

Change the tech game med Pink Programming!

Länsstyrelsen Västra Götaland Fadime Torsdag, 14:20–15:00
Lägg till i kalendern

Techbranschen är en innovativ framtidsbransch med en avgörande påverkan på samhället och i enormt behov av kompetens och talang. Samtidigt är inte ens 10% av programmerare i Sverige idag kvinnor. Hur hänger det ihop?

Kom och träffa Pink Programming och hör om potentialen och utmaningarna för jämställdheten i framtidens techbransch! Här får du träffa förebilder från branschen och höra om Pink Programmings verksamhet, vår unika “Pink Spirit” och strategin för att nå ut med programmeringsglädje till tusentals personer varje år.

Om Pink Programming: Pink Programming är en ideell organisation och Sveriges största community för programmerare som är kvinnor och icke-binära. Vår vision är en jämställd techbransch och vi arbetar för att  förändra bilden av vem som kan vara programmerare, öka andelen programmerare från underrepresenterade grupper och stärka deras inflytande i branschen. Varje år arrangerar vi inspirerande kodträffar och programmeringsläger för allt från nyfikna till kodveteraner, och parallellt utbildar vi techbranschen i att skapa mer inkluderande arbetsplatser.

Vill du veta mer om Länsstyrelsens övriga seminarier? Läs mer här Länsstyrelsen Västra Götaland (87) – Frihamnsdagarna

I vår utställningsyta (nr 87) kan du även träffa medarbetare från Länsstyrelsen och prata om bland annat civilt försvar, klimat och miljö samt invasiva arter i vatten.

Medverkande

Andrea Arvidsson Managing Director Pink Programming Foto: Ellen Hedberg
Sara Thiringer Medlem i Pink Programming och Data Scientist på Kognic Foto: Mimmi Thorneus