Tillbaka
Barn & Unga · Demokrati & Politik · Ekonomisk & Social Hållbarhet · Omställning & Globala Frågor

En framtid där

Ungdomsfullmäktige i Göteborg med stöd av Göteborg & Co Framtid Lördag, 13:00–13:20
Lägg till i kalendern

I samband med Musikhjälpen 2022 startade Göteborg & Co ett arbete för att skapa långsiktiga effekter kring temat ”För en tryggare barndom på flykt från krig”.

Göteborgs Stads ungdomsfullmäktige har en lång tradition av att arbeta för att stärka barns rättigheter och bjöds in till ett samarbete. En av ledamöterna i ungdomsfullmäktige är Daria som 2021 flydde till Sverige från Ukraina via en så kallad humanitär korridor.

Samarbetet resulterade bland annat i en stop motion film där Daria berättar om flykten från hennes Ukraina. Syftet med filmen var att återge Darias historia men också att fortsatt belysa  alla barns rättigheter. Det har också varit i viktigt samarbetet att säkerställa att Musikhjälpens tema 2022 ”För en tryggare barndom på flykt från krig” lever vidare även efter att Musikhjälpen packat ihop.

Göteborg & Co arbetar för att evenemang som genomförs i Göteborg ska ge långsiktiga effekter. Det betyder att stadens evenemang ska lämna positiva samhällsavtryck. Filmen ”En framtid där” är en av de aktiviteter som ger effekt och  lever vidare.

Detta är ungdomsfullmäktiges seminarium om Darias upplevelser men också om alla de barn som lever på flykt- och i utsatthet, om alla de barn som inte får sina rättigheter tillgodosedda. För en framtid där…

Medverkande

Sten Berg Ordförande, Göteborgs Stads Ungdomsfullmäktige Foto: Lo Birgersson
Daria Volovyk Ledamot i Göteborgs Stads Ungdomsfullmäktige