Tillbaka
Civilsamhälle och folkrörelse · Forskning · Vård och omsorg

Samtal om vikten av rörelse vid reumatisk sjukdom

Göteborgs Föreningscenter Kajskjul 105 Torsdag, 12:00–12:40
Lägg till i kalendern

Reumatikerförbundet är den största patientorganisationen i Sverige. Vi är ca 40 000 medlemmar och i Göteborg finns 1600 medlemmar. Vi är ett distrikt av 24 i Sverige. Det finns 80 reumatiska diagnoser och 200 sjukdomstillstånd. Vi finns för här våra medlemmar och vi erbjuder vår kunskap och aktiviteter i olika former. Vi har en Intressepolitisk grupp som arbetar aktivt för att påverka politiker både på kommunal som regional nivå. Ett av våra stora hjärtefrågor är rehabilitering både nationellt men även utomlands.

Samtalet är med Blossom Tainton, Anna Cagner och Patrik Hansson. Moderator: Anders Westgårdh.

Inte nog med det, Blossom Tainton kommer att stå och signera sin nya bok i vårt tält under dagen. Reumatikerförbundet kommer att vara del av Göteborgs Föreningscenters utställarplats under samtliga tre dagar. Vi hoppas att du dyker upp!

Denna programpunkt är en del av föreningsdagen på Frihamnsdagarna som arrangeras av Göteborgs Föreningscenter (GFC). GFC är ett utvecklings- och kompetenscentrum för civilsamhället i Göteborg. GFC är en paraplyorganisation med ett 80-tal medlemmar, driver kontorshotell och konferenslokal vid Järntorget och stöttar föreningar och enskilda frivilliga i föreningsfrågor. Läs mer om oss. 

Medverkande

Blossom Tainton författare
Anna Cagner styrelseledamot Reumatikerdistriktet/föreningen Göteborg
Patrik Hansson Universitetslektor, Göteborgs universitet