Tillbaka
Ekologisk hållbarhet · Ekonomisk hållbarhet · Hållbar mat · Regional utveckling · Social hållbarhet

Vad är rätt pris på maten?

Wexsus - West Sweden Nexus for Sustainable Development Tältscen Ebbe Fredag, 12:20–13:00
Lägg till i kalendern

Matpriserna stiger, marginalerna i livsmedelskedjan krymper och jordbruket pressas allt hårdare. Samtidigt riskerar långsiktiga hållbarhetsmål att hamna i skymundan. Behöver maten bli billigare eller behöver vi i själva verket betala mer? Och vem betalar priset när hållbarheten nedprioriteras?

Wexsus bjuder in till ett samtal om mat, makt och hållbarhet. På scenen möts fem forskare från lärosäten i Västsverige som representerar olika hållbarhetsperspektiv.

 

(Fler talare tillkommer)

Medverkande

Kim Bolton Professor i resursåtervinning vid Högskolan i Borås. Forskar om förpackningsavfall och matsvinn Foto: Högskolan i Borås
Martin Persson Biträdande professor vid Fysisk resursteori på Chalmers. Forskar på hållbar landanvändning Foto: Chalmers
Malin Sundström Professor i företagsekonomi och marknadsföring vid Högskolan Väst. Forskar i skärningspunkten mellan detaljhandel, digital transformation och platsutveckling Foto: Högskolan Väst
Caroline Petersson Samverkanskoordinator vid Wexsus, modererar samtalet