Vad är rätt pris på maten?
Matpriserna stiger, marginalerna i livsmedelskedjan krymper och jordbruket pressas allt hårdare. Samtidigt riskerar långsiktiga hållbarhetsmål att hamna i skymundan. Behöver maten bli billigare eller behöver vi i själva verket betala mer? Och vem betalar priset när hållbarheten nedprioriteras?
Wexsus bjuder in till ett samtal om mat, makt och hållbarhet. På scenen möts fem forskare från lärosäten i Västsverige som representerar olika hållbarhetsperspektiv.
(Fler talare tillkommer)
Medverkande

Kim Bolton
Professor i resursåtervinning vid Högskolan i Borås. Forskar om förpackningsavfall och matsvinn
Foto: Högskolan i Borås

Martin Persson
Biträdande professor vid Fysisk resursteori på Chalmers. Forskar på hållbar landanvändning
Foto: Chalmers

Malin Sundström
Professor i företagsekonomi och marknadsföring vid Högskolan Väst. Forskar i skärningspunkten mellan detaljhandel, digital transformation och platsutveckling
Foto: Högskolan Väst

Caroline Petersson
Samverkanskoordinator vid Wexsus, modererar samtalet