Tillbaka
Omställning & Globala Frågor · Stad & Land

Tillsammans bygger vi ett hållbart Göteborg

Thomas Concrete Group & Thomas Betong Greta Torsdag, 10:00–10:40
Lägg till i kalendern

 

Göteborg växer så det knakar och ambitionen att bygga hållbart är hög. Göteborg har utsetts till en av 100 städer som ska vara föregångare och visa vägen för klimatomställningen i Europa.

Idag står byggsektorn för cirka 20 procent av koldioxidutsläppen i Sverige. Klimatförbättrad betong är den enskilt största och viktigaste åtgärden för att minska byggsektorns klimatpåverkan. Redan idag kan vi halvera betongens koldioxidutsläpp. Glädjande är att de allra flesta bostäder, byggnader, broar och tunnlar kan byggas med klimatförbättrad betong. Vi ser det i Karlatornet, i Våghuset på Masthuggskajen och i Göteborgs centralstation för att nämna några. Men det måste bli fler aktörer som efterfrågar det!

Är du byggentreprenör, fastighetsutvecklare, konstruktör, arkitekt, politiker, tjänsteman, forskare – eller som vi jobbar inom betongbranschen? Välkommen till ett panelsamtal om hur vi tillsammans kan bygga ett hållbart Göteborg och hur Göteborgs stad till 2025 ska nå sitt mål om att halvera koldioxidutsläppen för allt som byggs i egen regi.

 

 

Thomas Concrete Group är en svensk familjeägd koncern som producerar och distribuerar högkvalitativa betongprodukter och tjänster. Företaget etablerades 1955 i Karlstad, av Martin Thomas och driver i dag verksamhet i USA, Polen, Tyskland, Norge och Sverige. Huvudkontoret ligger i Göteborg. Koncernen har 2 400 anställda, producerade 5,9 miljoner m3 betong och omsatte drygt 10,5 miljarder SEK under 2022. Dotterbolaget i Sverige heter Thomas Betong AB.

Medverkande

Niklas Sparw divisionschef väst/syd på NCC Building Sweden
Kristian Käll Hållbarhetschef på Älvstranden Utveckling AB
Cecilia Johannison KMA-ansvarig på Framtiden Byggutveckling
Maria Fuxborg Näringspolitisk chef på Västsvenska handelskammaren
Karin Gäbel Hållbarhetschef på Thomas Concrete Group