Tillbaka
Omställning & Globala Frågor

The Climate Fresk: a climate change workshop

Climate Fresk Rundabordssamtal tält Lördag, 14:00–17:00
Lägg till i kalendern

Climate Fresk är en 3 timmar workshop utformad för alla som vill eller behöver engagera sig i klimatförändringar och dess vetenskap.

Under workshopen arbetar deltagarna i små grupper och går tillsammans igenom flera rundor och lär sig om klimatförändringarnas orsaker och konsekvenser. Vi är övertygade om att genom att lära sig grunderna i klimatvetenskapen får människor en större förståelse för situationen, för de strukturella förändringar som behöver göras och kan lättare agera för en mer hållbar framtid.

Climate Fresk är en mycket interaktiv, engagerande och tankeväckande workshop som främjar samarbete och lagarbete.

Syftet med workshopen är att deltagarna ska få med sig:

  • Grundlig kunskap om klimatvetenskap
  • Medvetenhet om sammankopplingen av våra åtgärder
  • Uppskattning av klimatkrisen och hur vi känner kring den
  • Förbättrade kommunikationsförmåga, särskilt kring komplexa och känslomässiga ämnen
  • En kraftfull delad upplevelse med gruppen

Nybörjare kommer att lära sig nya saker om klimatet och deltagare med mer förkunskaper kommer att fördjupa och strukturera sina kunskaper.

Att delta är gratis men anmälan är bindande. Anmälan görs via länken: https://www.eventbrite.se/e/climate-fresk-workshop-frihamnsdagarna-2022-tickets-379568418357

Climate Fresk är en fransk organisation med uppdraget att väcka uppmärksamhet kring och utbilda 1 miljon människor inom grunderna i klimatvetenskapen, genom en rolig och interaktiv workshop. I Sverige ordnar vi denna workshop online och på plats hos företag, föreningar, på festivaler runt landet samt allmänna event i Göteborg och Stockholm. Har ni frågor om vårt arbete i Sverige, maila oss gärna: sweden@climatefresk.org.

Vad andra säger om workshopen:

”Climate Fresk presenterar, på ett lekfullt sätt, de viktigaste bregrepp och resultat från IPCC rapporter. Vidare är det ett mycket effektivt verktyg för att skapa momentum kring klimatfrågor inom ditt arbetslag, bekantskrets eller ideel förening.” – Christophe Sturm, forskare i hydroklimatologi på SMHI

Medverkande

Florian Tusseau Facilitator