Mångfald och inkludering på arbetsplatsen utifrån ett HBTQI-perspektiv
I denna panel, med flera representanter från näringslivet, kommer vi prata om vikten att arbeta aktivt med HBTQI-frågor på jobbet samt vad du som chef eller anställd kan göra för att bidraga till ett mer öppet klimat på jobbet.
Modevisning, ”Be the change ”
Succén från förra året är tillbaka!
Vi välkomnar dig att ta del av en modevisning där vi visar kläder/ kollektioner efter framtidens behov av hållbarhet i kombination med skönhet.
Vi har valt att kalla vår show för ”Be the change ”. Vi vill presentera en upplevelse.
Hur kan man vara en del av ”be the change?” i vårt samhälle?
Du kommer att få ta del av en unik story i kombination med visning av vår egen lilla kollektion samt utvalda kläder från vår secondhandbutik, DreamStore. Mycket färg o glädje utlovas.
En modevisning för vanliga människor av vanliga människor med berörande innehåll.
Andra Generationen återvänder till Frihamnsdagarna
Förutom ett oräkneligt antal spelningar runt om i Sverige och övriga Europa, har bandet Balkaniserat den stela Melodifestivalen inte mindre än två gånger, en av gångerna tillsammans med cykelkungen Dogge Doggelito.
Gruppen har också producerat ett antal skivor, videos och ett eget vin som heter Opa Balkan Revolution från Makedonien.
Men det allra viktigaste Andra Generationen presterat de senaste trettiosex åren är ett antal oförglömliga ögonblick för många människor!
Det har varit på bröllop och studentfester, stadsfestivaler och världsmusik klubbar, konserthus och casinon, utomlands och inomlands och nu kommer de även att återigen förgylla Frihamnsdagarna i hemstaden på rätt sida av älven. OPA!
AI, generationskriget och en himla massa kärlek
Aldrig har det hänt mer förändringar än nu. Aldrig har det heller funnits mer möjligheter. Aldrig har det funnit fler hot än nu. Den här föreläsningen tar fasta på möjligheterna. Det är en optimistisk framtidsspaning av en av Sveriges mest välkända framtidsspanare Göran Adlén som mer än tjugo år arbetat med omvärldsspaningar.
Du kommer att få en inblick i AI och alla dess möjligheter och hur det kan påverka de allra flesta branscher. Du kommer också få en inblick hur man ska attrahera framtidens kunder i generation Z och de allra yngsta i Generation Alpha.
Du kommer att få en förståelse för hur viktigt det är att i en digital värld kunna leverera en massa kärlek och det där lilla lilla extra som skiljer ut från konkurrenterna.
Det här är en underhållande, inspirerande, reflekterande energiboost och en framtidsspaning framfört på ett annat sätt än vad du är van vid. Det är ingen domedagsprofetia utan ska bara visa att det finns så många möjligheter med att skapa sin egna framtid. Men för att göra det handlar om att göra en förändring på riktigt. If you want change. Be the change.
När elen tar slut – Hisingens nyckelroll i elektrifieringen av Västsverige
Göteborg är en stolt industristad som ställer om för elektrifiering, en utveckling som är av största betydelse för näringslivet i regionen.
Hisingen har en nyckelroll – här finns bland annat Cebon Group som inriktar sig på energilagring i batterier, en viktig komponent för att skapa ett robust framtida energisystem för att säkerställa den gröna energiomställningen.
-
Hur ska staden och regionen hantera effektutmaningen och vad har vi framför oss?
- Vilka hot och möjligheter finns för att säkra elförsörjningen, en förutsättning för att vi ska klara omställningen – och vad blir näringslivets roll i samarbete med övriga samhälleliga aktörer i denna historiska brytpunkt med stora systemförändringar inom energiområdet?
Höj ambitionen – så ser svenska företag på möjligheter och utmaningar i hållbarhetsarbetet
Hur kan hållbarhet bli en ännu starkare konkurrensfördel för svenska företag? Vilka förutsättningar behöver politiken skapa för att näringslivets hållbarhetsarbete ska vara lönsamt? Hur kan svenska företag accelerera sitt hållbarhetsarbete?
Svenska företag står inför en unik möjlighet att ta en ledande roll i den globala hållbarhetsrevolutionen. Men för att Sverige ska fortsätta vara en förebild krävs en starkare politisk vilja och tydligare regler. Hållbarhet är inte längre bara en fråga om riskhantering, etik och ansvarstagande, utan en avgörande konkurrensfaktor för företag. Den globala marknaden för gröna varor och tjänster växer snabbt, och svenska företag har alla möjligheter att ta ledningen – om de ges rätt förutsättningar. Under seminariet redovisar vi fynd ur vår nya rapport som undersöker hur över 800 svenska företag ser på möjligheter och utmaningar i hållbarhetsarbetet.
Läs rapporten: Höj ambitionen!
Hur kan vi tillsammans stoppa välfärdsbrottsligheten?
Välfärdsbrott kostar samhället miljarder och hotar vår trygghet, säkerhet, hälsa och tillit. Stat, kommuner och regioner arbetar aktivt för att stärka förmågan att förebygga och upptäcka välfärdsbrott. Men frågan är om det är tillräckligt – behöver vi ändra välfärdssystemen för att stoppa dessa brott? Och hur påverkas seriösa företag när exempelvis kriminella startar bolag för att begå brott mot vår gemensamma välfärd?
6 av 10 svenskar menar att hela välfärds systemet och dess strukturer måste förändras för att stoppa välfärdsbrott. Det är en av utgångspunkterna för detta panelsamtal om välfärdsbrott och vad vi kan göra för att förhindra dem.
Samtalet modereras av Josefine Palmqvist Schultz, rådgivare och team lead för samhällssäkerhetsteamet på PwC Sverige.
Uppdateras löpande med medverkande.
Kontaktperson: Åsa Ahlin, asa.ahlin@pwc.com
Make Democracy Great for Youth in Europe
There is a negative trend for democracy. How do young people feel that freedom in Europe is decreasing? What initiatives and ideas exist to increase freedom and strengthen democracy?
A panel with young people from five different European countries will discuss democracy in the future Europe. The seminar starts with an introduction of journalist and documentary filmmaker Jan Scherman, who made the documentary ”Make Democracy Great Again”. He will give a review that focuses on the question of how democracy can survive? And how can we all contribute to that?
For more information please contact: Social Venture Network Sweden Patrik@svnsweden.se
Freja Forum Academy Margareta.eklund@gmail.com
Social Venture Network samtalar med Jan Scherman, skapare av dokumentären Make Democracy Great Again, och ungdomar från Freja Forum Academy om utmaningar och möjliga lösningar för demokratiutveckling samt ungas uppfattning och inflytande.
Ikoniska detaljer i staden försvinner – en ohållbar utveckling
Parkbänkar, busshållplatser, elcentraler eller lyktstolpar är lika viktiga för stadens identitet som höghusen. Våra städer formas av de små detaljerna. Men idag ser vi hur ikoniska platser i Göteborg förstörs, en detalj i taget. Ett förhållningsätt som tär på våra gemensamma resurser, och står i vägen för stadens satsning mot Agenda2030. Varför rivs och förfulas de små beståndsdelar som skapar stadens identitet? Och varför borde göteborgarna bry sig?
Arkitektur är politik, inte minst i dagens Göteborg. Under Frihamnsdagarna bjuder White Arkitekter in till ett samtal om detaljer som kan verka små, men som spelar stor roll för stadens identitet. Är det dessutom så att vi befinner oss i en rivningsvåg? ACAN Sverige är inbjudna att presentera sitt projekt rivningskartan.se under samtalet.
Hur får vi acceptans för transporternas omställning?
I Frankrike är de så kallade gula västarnas protester ett tydligt exempel på hur förslag till höjda drivmedelsskatter (där i kombination med sänkt förmögenhetsskatt) mötte protester. I Sverige ledde kriget i Ukraina tillsammans med reduktionsplikten till högre drivmedelspriser, vilket väckte missnöje och bidrog till att flera politiska partier skruvade ner såväl klimatambitionerna som reduktionspliktsnivåerna för att sänka drivmedelspriserna. Där befinner vi oss idag, trots att vi vet att det behöver bli dyrare att köra fossilbil om klimatställningen ska lyckas.
Finns det förslag och politik som kan öka acceptansen för transporternas klimatomställning? Två förslag kommer att presenteras och diskuteras. Det ena gäller en vägskatt för person- och lastbilar som gör det dyrare att köra i stad jämfört med landsbygd. Det andra gäller ett så kallat landsbygdsmiljöavtal där åtgärder för lokal service läggs ihop med bättre kollektivtrafik och investeringar till exempelvis cykelbanor.
Förslagen presenteras av Anders Roth från IVL och kommer sedan diskuteras av en panel bestående av politiker, forskare/experter och allmänhet.
Seminariet streamas.
Fler medverkande tillkommer.