Tillbaka

Extinction Rebellion (174)

Fadime

Plats 174

Klimatförändringen är idag ett faktum. Vi alla, från individ- till överstatlig nivå, behöver göra allt vi kan för att vända utvecklingen och ställa om till ett hållbart samhälle. Många har svårt att se hur de själva kan bidra i omställningen och ställer hoppet till politiska beslut och tekniska innovationer. Samtidigt blir vi allt fler som oroas över bristen på mod och handlingskraft hos våra folkvalda, och som därför valt att engagera oss tillsammans med andra. Tillsammans kämpar vi för allt vi håller kärt, på denna planet som är vårt enda hem.

Extinction Rebellion arbetar med många olika metoder – från brevskrivning och flygbladsutdelning, till sång och gatuteater, till fredliga civila olydnadsaktioner. Vi gör allt vi kan för att påverka både medmänniskor och makthavare. Våra aktioner syftar till att lyfta situationens allvar och samtidigt ställa krav på de folkvalda att agera innan det är alldeles för sent.

Extinction Rebellion bildades i London oktober 2018 och spreds snabbt över världen, inklusive Sverige, samma år och finns idag i 86 länder och i alla världsdelar.