Tillbaka

Help Ukraine Gothenburg

Aktivitetsytan

I Ukraina är sjukvården en konstant måltavla för ryska angrepp. Enligt WHO har över 1000 attacker riktats mot sjukvårdsinrättningar, ambulanser och räddningstjänsten. Denna ovärderliga sektor står i första linjen för att rädda liv och lindra lidande i en tid av konflikt.

Vid Help Ukraine Gothenburg har vi arbetat för att göra en verklig skillnad. Genom att leverera 30 ambulanser och 5 brandbilar till Ukraina har vi blivit ledande inom räddningsfordon i hela Sverige. Detta har blivit möjligt tack vare det ovärderliga stöd vi har fått från göteborgare som har valt att stå vid vår sida och stötta Ukraina i dess tid av behov.

Dessa fordon är mer än bara fordon – de är symboler för hopp och överlevnad. Vårt arbete strävar efter att minska lidandet och skapa möjligheter för människor att överleva och återuppbygga sina liv i en svår tid.

Vi inbjuder alla att komma förbi och träffa oss. Du kommer att få möjlighet att se sjukvårdsarbetet på plats i Ukraina och förstå behoven som råder. Du får även insyn i vilket material som används för att rädda liv och lindra nöd. Tillsammans kan vi göra en positiv förändring i en tuff verklighet. Din närvaro och engagemang gör en stor skillnad för vårt arbete och Ukrainas framtid.