Tillbaka

Tillskärarakademin i Göteborg (157)

Fadime

Plats 157

Utforska Framtidens Textila Kreatörer: Skala, Volym, Förskjutning

Tillskärarakademin i Göteborg ställer ut experimentellt mode.

Tillskärarakademin i Göteborg visar här en utställning som väl passar in med årets tema för Frihamnsdagarna – Destination Framtid. I utställningen »Skala, Volym, Förskjutning« får ni en inblick i hur framtidens textila visionärer skapar hållbart mode som går långt bortom det förutsägbara.

Förstaårsstudenter inom programmen »Modist, 400 P« och »Skräddare – Herr Dam och Klänning, 600 P« på Tillskärarakademin i Göteborg har med hjälp av experimentella tekniker förvandlat befintliga plagg till unika mästerverk. Studenterna har designat skulpturala plagg och hattar, dekonstruerat och omformat klädesplagg i samarbete med Björk&Frihet. I projektet använder de sina hantverkskunskaper och kreativitet för att tackla komplexa utmaningar. Här finns inga estetiska begränsningar eller krav på funktionalitet – uppfinningsrikedomen och det fria experimenterandet har fått styra.

Tillskärarakademin i Göteborg, grundat 1947, erbjuder fem heltidsprogram inom textila hantverk. Här formas framtidens skräddare, mönsterkonstruktörer, modister och modedesigners genom utbildning i områden som sömnad, mönsterkonstruktion, scenkostym och designprocess. Våra studenter utrustas med både de klassiska hantverksfärdigheterna och den senaste tekniken. Tillskärarakademin i Göteborg är en del av Textile Movement som spelar en aktiv roll i den progressiva plattformen för förändring inom textil och mode, och främjar den cirkulära omställningen och lyfter framtidens talanger. Välkomna till en utställning som ger en glimt av framtiden, där kreativitet och innovation har fullt spelrum.

Foto: Daniel Grizelj