Tillbaka

White Arkitekter (36)

Cirkulära torget (Greta)

White Arkitekter har varit en del av Göteborgs stadsutveckling ända sedan kontoret startade på Magasinsgatan för över 70 år sedan. För tredje året i rad bjuder nu White in till ett dynamiskt och utforskande samtalstorg – en mötesplats som låter besökarna på Frihamnsdagarna delta i diskussionen om stadens utveckling.

Här kan man både samtala om den hållbara stadsutvecklingen, men också utforska den i praktiken. Tidigare år har besökarna spikat fast sina visioner i en karta över Göteborg och hängt upp önskemål om stadens utveckling i ett framtidsträd. Även i år ligger fokus på framtidens stad, men med inspiration från historien. Till Samtalstorget 2023 tar White med sig ett av framtidens viktigaste byggmaterial – lera. Ett nygammalt material som kan spela en stor roll i resurssnåla byggprojekt framöver. Nyfiken? Välkommen till Samtalstorget för att testa att labba med lera.

Under Frihamnsdagarna bjuder White in till flertalet intressanta seminarier med fokus på stadens utveckling och arkitektur. Dessutom bjuds Frihamnsdagarnas besökare till Whites samtalstorg under hela festivalen. Här finns Whites experter på plats under dagarna för att samtala med besökarna – och utforska lerans potential tillsammans. Välkomna förbi!

Accelerating Green Transition / Så kan vi accelerera den gröna omställningen

Stadens identitet och attraktivitet – vilken stad vill vi ha?

Lera – det bortglömda byggmaterialet!

Vad är värdeskapande tidlös design – och hur blir den till?