Bli volontär

Var med och skapa årets roligaste och viktigaste mötesplats

Tack vare alla fantastiska volontärer kan Frihamnsdagarna vara Sveriges nya arena för fria samtal. Dina idéer och Din kunskap behövs. Du behövs! 

Frihamnsdagarna är en demokratisk mötesplats som arrangeras en gång om året på Bananpiren i Göteborg. Under evenemanget är vi många som arbetar sida vid sida med genomförandet. Som volontär är du ovärderlig och utan engagerade volontärer skulle Frihamnsdagarna inte fungera. 

Längst ned på denna sida anmäler du dig som volontär. Läs igenom följande först.

Som volontär blir du en del i vår gemenskap. Vi arbetar tillsammans, lär av varandra och gläds åt att skapa gemenskap och göra skillnad. Tillsammans stärker vi demokratin.

Som volontär på Frihamnsdagarna behöver du gå vår utbildning där du bland annat lär dig mer om demokrati. Du breddar ditt nätverk och utvecklar nya erfarenheter, du får ett arbetsintyg samt en tröja att behålla.

Inför, under och efter evenemanget finns flera olika områden där volontärer behövs. Här kan du läsa om vad som passar just dig, dina talanger och egenskaper bäst.

SCENVÄRD
Du tar emot arrangörer som bokat scenerna. Hjälper till att hålla tiden, presenterar nästa programpunkt, räknar besökarna och ser till att det finns vatten till alla talare. Kort och gott ser till att allt flyter på vid scenen och att det är välkomnande och trevligt. 

ENTRÉVÄRD
Du tar emot besökare vid entrén. Kollar så ingen tar med sig något olämpligt in på området och håller koll på besökarantalet. Du svarar på frågor om vart besökare eller talare ska gå. I anslutning till entrén finns också cykelparkering som ingår i ansvarsområdet för entrévärdarna.

INFORMATIONSVÄRD
Du guidar besökare till rätt plats och hjälper programarrangörer med diverse praktiska frågor. Du är stationerad i infotältet under tak.

SERVICEVÄRD
Du rör dig omkring på området och svarar på frågor samt ser till att det är städat och rent på området. I uppdraget ingår också att fungera som ledsagare när så behövs och säkerställa god tillgänglighet.

REDAKTIONEN (sociala medier, webb och media)
Du ingår i en vår redaktion som rapporterar från evenemanget. Redaktionens uppgift är att ta kort, filma, göra intervjuer, skriva nyheter och sprida så mycket det bara går. Allt material används i Frihamnsdagarnas kommunikation under evenemanget men också efteråt och även inför kommande års festival.
OBS! Redaktionen är igång hela året så det går att hoppa på när som helst. 

EVENEMANGSGRUPPEN 
Du arbetar tillsammans med Frihamnsdagarnas kansli för att skapa bästa möjliga evenemang. Det kan handla om allt från att etablera och avetablera arenan (bygg och riv), att skapa dekor och skyltar som ger bästa möjliga inramning eller att förverkliga egna och andras idéer kring evenemangets program. Om du söker denna grupp, skriv gärna en rad om vad du vill bidra med!

Fyll i formuläret nedan så återkommer vi.

Intresseanmälan volontär 2023

Välj roll och uppdrag:
Välj utbildningsdag
Det är obligatoriskt att delta på volontärsutbildning för alla nya volontärer.
Skriv här om du har frågor eller vill berätta lite om dig själv.
Jag står bakom Frihamnsdagarnas värdegrund och hörnstenar(Obligatoriskt)
Ditt ställningstagande innebär att du: 1) står upp för alla människors lika rätt och värde; 2) står bakom Frihamnsdagarnas övergripande syfte att stärka demokratin genom att föra människor samman för att skapa samtal; 3) tillsammans med andra engagerade ska bidra till att göra Frihamnsdagarna hållbart ur alla dimensioner samt gemensamt sträva efter att åstadkomma varaktig samhällsförändring; 4) agerar i enlighet med Frihamnsdagarna värdegrund och hörnstenar. Det vill säga inte använda Frihamnsdagarna till att driva en egen politisk eller religiös agenda.
GDPR-godkännande(Obligatoriskt)
Som volontär kommer föreningen att behandla flertalet personuppgifter om dig. Detta för att föreningen ska kunna administrera sin verksamhet. Föreningen har ansvaret för att behandlingen av personuppgifterna är förenligt med gällande lagstiftning. Du ger du oss tillåtelse att använda bilder i sociala och tryckt media. Du kan när som helst dra tillbaka ditt medgivande. Om du har skyddade personuppgifter eller av andra särskilda skäl inte har möjlighet att uppge fullständiga personuppgifter, kontakta oss.