Anmälan fortfarande öppen

19 maj • 2021

Anmälan är fortfarande öppen, fram till 15 juni. Företag, offentliga aktörer, politiker och föreningsliv bjuds in för att delta på Frihamnsdagarna. Antalet platser på scenen är begränsade, därför uppmanas alla intresserade aktörer att anmäla sig tidigt.

Vad kan passa bättre än en ny arena för samhällsengagerade i år? Alla längtar efter att ses efter pandemin och vi vill fira att Göteborg fyller 400 år och rösträtten 100 år. Tanken är att stärka demokratin genom att ge samhällsengagerade möjlighet att mötas, samtala och samskapa.

Programmet ska bestå av seminarier, debatter, tal och workshopar. Första året har Frihamnsdagarna tre teman: framtid, demokrati och hållbarhet. På en av scenerna erbjuds talartid till alla riksdagspartier samt de partier i Göteborgs kommunfullmäktige som saknar representation på nationell nivå. Om restriktionerna tillåter i september kommer en yta med foodtrucks och musikframträdanden att öppnas upp.

Det ska vara gratis att besöka och öppet för allmänheten. Alla seminarier och tal ska streamas.

Ett krav är att stå bakom hörnstenarna kring demokrati, alla människors lika rätt och värde samt viljan att bidra till samtal. Besökare och publik ska ha möjlighet att ställa frågor eller delta i samtalet. Antalet seminarier är begränsat och därför är det inte säkert att alla initiativ och idéer kommer att rymmas första året.

Mer information om medverkan:

Ladda ner PDF: Delta som arrangör, partner, sponsor