Frågor och svar

Nedan hittar du frågor och svar som vänder sig till arrangörer och utställare på Frihamnsdagarna.

Vad är Frihamnsdagarna?
En demokratisk mötesplats på Bananpiren i Göteborg som har gratis inträde för allmänheten. Innehållet formas av alla de föreningar, företag och organisationer som anmäler sig. En samhällsaktör, förening, företag eller organisation som arrangerar en programpunkt under Frihamnsdagarna kallas för en arrangör. 

När äger Frihamnsdagarna rum? 
31 augusti – 2 september 2023.

Besöksadressen är Södra Frihamnspiren 1, 417 55 Göteborg.

Vilka är öppettiderna? 
Torsdag 31 augusti kl 09.00-16.00
Fredag 1 september kl 09.00-16.00
Lördag 2 september kl 12.00-16.00
Entrégrindarna öppnar 30 minuter före programmet startar.
OBS! Under torsdagen och fredagen fortsätter minglet till DJ vid Frihamnsbaren som håller öppet kl 16.00-19.00


Vem är målgruppen? 
Alla är välkomna till Frihamnsdagarna. Här mötes alla slags branscher och samhällsaktörer. 

Hur länge är anmälan öppen för arrangörer och utställare?
Anmälan är öppen mellan februari och maj. Anmäler du dig tidigt kan din organisation välja scen och tid och plats före övriga.

Vilka ämnen passar på Frihamnsdagarna?
Alla som deltar väljer själva! Det ska vara en eller flera samhällsfrågor och det ska inte vara kommersiella budskap. I år är framtid ett övergripande (och frivilligt) tema.

Vad menas med att vi inte får för fram kommersiella budskap?
Syftet med Frihamnsdagarna är att få människor att träffas för samtal och dialog om samhällsfrågor.

Får alla slags organisationer delta?
Alla organisationer får delta som…
…erkänner alla människors lika rätt och värde.
…lyfter samhällsfrågor (snarare än inte kommersiella budskap).
…aktivt står bakom Frihamnsdagarnas värdegrund: att stärka demokratin, att bidra till mänskliga möten och samtal över gränser i syfte att åstadkomma samhällsförändring och ökad hållbarhet.
…uppmuntrar dialog genom att mot slutet bjuda in åhörarna att ställa frågor. En mikrofon finns placerad i publiken framför alla scener.

Vad händer efter min anmälan?
När anmälan är inskickad behandlas den av Frihamnsdagarnas kansli. Ni får en bekräftelse innan fakturan skickas ut från föreningen Frihamnsdagarna. Er programpunkt publiceras här på webben. Ni kan själva när som helst göra ändringar på ”mina sidor”.

Finns det några avbokningsregler?
Alla bokningar av utställarplatser eller scentider görs här på webbplatsen. Alla bokningar är avbokningsbara i sju dagar efter att bokningen gjordes. Då utgår full återbetalning. Efter sju dagar går det fortfarande att avboka sin medverkan men det utgår inte någon ersättning tillbaka till er.

Vi är en ideell liten förening som vill ansöka om rabatt för att kunna medverka. Går det?
Ja, ideella föreningar som omsätter mindre än 500 000 kr på årsbasis är välkomna att använda följande rabattkod Ideell23. Det ger er 90% rabatt. OBS: begränsat antal platser.

Vad kostar det?
Priserna finns publicerade i anmälningsformuläret. 

Kan vi boka en scen?
Ja, alla som vill genomföra ett seminarium, workshop eller samtal på scen fyller i anmälningsformuläret. Där kan man välja mellan olika scener och tider.

Vi vill inte ha scentid utan bara en utställarplats, går det?
Ja, det finns utställarplatser som är bokningsbara här.

Vi vill arrangera mingel och boka samtal på plats, hur gör vi då?
Kontakta oss per mail på info@frihamnsdagarna.se

Jag vill marknadsföra vår medverkan, finns det något material att använda?
Ja! Klicka här för att komma till vår toolbox. Där finns mallar och färdiga bilder att använda.

Jag vill ändra i vår beskrivning i programmet, hur gör jag?
Alla arrangörer kan själva logga in och uppdatera sin information. Länk till inlogg. Användarnamn är mailadressen som användes vid bokning, lösenordet har skickats ut i separat mail. Kontakta kansliet på info@frihamnsdagarna.se om du inte hittar du inte ditt inlogg. 

Scenprogram

Kan vi få hjälp att hitta unga paneldeltagare?
Skriv till info@frihamnsdagarna.se så hjälper vi till om vi kan. Vi har samarbete med flera aktörer och har dessutom vårt egna advisory board med unga.

Kommer det finnas en mikrofon för publiken?
Ja! Det är obligatoriskt att involvera publiken. Alla ska dessutom göra på samma sätt. I publiken står ett mikrofonstativ. Där
får de som vill bilda kö. Mot slutet ska publiken erbjudas möjlighet att ställa frågor.

Hur långa pauser är det mellan programpunkterna på scenerna?
Oftast är det 20 minuters paus mellan programpunkterna.

Ska vi skicka in körscheman och PPT:er i förhand?
Ja, för alla scener som streamas är det väldigt viktigt att vi i god tid får in alla körscheman och PPT:er. Orsaken till det är att förbereda den tekniska personalen. Alla namnskyltar samt i vilken ordning talarna kommer in i samtalet ska vara förberett innan. Det pågår live-sändning från två av våra scener i flera dagar. Presentationen ska vara i formatet 16:9. 

Kommer vi kunna klicka fram vår egen PPT när vi står på scen?
Ja, det kommer att finnas en presentationsdator på scen. 

Hur många mikrofoner finns det?
Det finns fem mikrofoner som paneldeltagarna delar på samt en till publiken.

När ska vi vara på plats inför vår programpunkt?
Vid varje scen finns en tekniker samt en scenvärd som är behjälpliga med headsets/mikrofoner och eventuella frågor kring bildvisning. Det är scenvärden som är er kontaktperson och ansvarig på plats. Var på plats 15 minuter innan det börjar.

Kan vi ha med egen dator för visning av bilder?
Nej, varje scen är utrustad med teknisk standardutrustning med högtalaranläggning och skärm för presentationer samt presentationsdator (PC) för visning av bild och rörligt material. Alla datorer är förberedda med presentationer innan evenemanget börjar. Det går inte att ta med sig en ny PPT och installera på plats. 

Var streamas sändningen?
Scenprogram som streamas kommer att finnas på frihamnsdagarna.se via Youtube under genomförandet. Materialet kommer även att finnas tillgängligt på frihamnsdagarna.se efter genomförandet.

Får vi tillgång till filmen efteråt?
Ja, alla arrangörer får tillgång till sin inspelade programpunkt i efterhand för publicering i egna kanaler efter evenemanget.

Kan vi få hjälp att tillgänglighetsanpassa det i efterhand?
Är ni intresserade av att, till egen kostnad, tillgänglighetsanpassa materialet (texta, översätta och dylikt) i efterhand ber vi er kontakta kristian@av1.se

Vilken möblering har min scen?
Information om vad din scen innehåller hittar du här under respektive scen.

Hur funkar det med GPDR?
Varje arrangör ansvarar för att informera medverkande om att scenprogrammet livestreamas. Här finns en länk som samtliga medverkande i streamade scenprogram behöver fylla i. Det är ett GDPR-godkännande som också omfattar att Frihamnsdagarna kan ta foton under er programpunkt och sprida i våra kanaler. Det är möjligt att godkänna på plats under evenemanget också.

Utställarplats

Hur stor är vår utställarplats?

Vi har två storlekar på våra utställarplaster, 6 eller 12 kvadrat. 6kvm= 2×3 m och 12kvm=4×3 m. Höjden på tälten är 2,20 m. Våra utställare kommer antingen att stå i utställartält på asfalt med 2/3 klickgolv eller inne i en paviljong på matta.

Vi vill ändra på beskrivningen av oss som utställare, hur gör vi?
Alla utställare kan själva logga in och uppdatera informationen. Kontakta kansliet på info@frihamnsdagarna.se om du inte hittar du inte ditt inlogg. Tänk på: Rubriken ska endast bestå av er organisations namn. Länka gärna till era programpunkter om ni också medverkar på scen.

När kommer vi in på området för att inreda vår utställarplats?
Med bil och till fots: kl 12-18 onsdag 30 augusti.

När kan vi plocka ihop vår utställning?
Direkt efter att stängning lördag 2 september kl 16 kan ni börja rigga ner. Det går att komma in på området med bil på lördagen när alla besökare lämnat, cirka 16.30 fram till kl 20. Under söndag 3 september är trafiken avstängd på grund av Göteborgsvarvet Maraton större delen av dagen. Det går att komma in på Bananpiren mellan kl 18-20. Måndag 4 september går det bra att hämta material mellan kl 8-12.

Måste vi bemanna vår utställarplats under hela evenemanget?
Ja. För att upplevelsen ska bli så bra som möjligt för våra besökare hoppas vi att ni kommer finnas på plats.

Varför är det inte väggar mellan utställarna?
Eftersom vi vill skapa samtal och möten har vi valt att inte ha avskiljande väggar mellan ytorna.

Kommer det finnas mikrofoner och tv-skärmar på vår utställarplats?
Nej, det är inte tanken. El kommer finnas tillgängligt i en gemensam lounge i anslutning till din utställningsyta (för laddning av mobiltelefon eller dator). Syftet med utställarplatserna är att skapa samtal. Framdragen el kommer ej vara tillgänglig.

Vad ska vi ha med för inredning själva?
Varje utställare ansvarar själv för att inreda sin plats. När ni kommer till er yta finns där ett ståbord och en pall/barstol. Bra att ha med: roll-up eller beachflagga samt informationsmaterial. OBS man får ej tejpa på tältet. 

Kan man lämna saker på utställarplatsen efter stängning?
Det går bra att lämna inredning på din utställarplats. Tänk på att ta med värdesaker hem. Det kommer att cirkulera en vakt på området när det är stängt men vi kan inte ansvara för värdesaker.

Marknadsföring

Vi vill marknadsföra att vi är deltar. Hur gör vi?
Ju fler som bjuder in sina nätverk och målgrupper desto bättre når vi ut tillsammans. För att underlätta har vi satt samman en toolbox med mallar i årets manér. Utöver mallar, bakgrunder och logotyper finns affischer, annonser att ladda hem här. Följ oss gärna på Facebook, Instagram och Linkedin. Tagga @frihamnsdagarna i era egna inlägg och använd #frihamnsdagarna


Kan vi få affischer och flyers?
Ja! Skriv till oss på info@frihamnsdagarna.se så ser vi till att ni får material.

Övrig information

Finns det en återsamlingsplats om något skulle inträffa?
Ja, den är placerad på den asfaltsplanen vid entrén utanför evenemangsområdet.

Vi har lovat att ställa upp med volontärer. Vad ska vi göra?
Alla volontärer måste delta på ett utbildningspass innan Frihamnsdagarna. Var och en anmäler sig enskilt på denna länk. Tack för att ni är med och skapar Sveriges nya arena för fria samtal!

Hittar du inte det du söker? Välkommen att kontakta oss på info@frihamnsdagarna.se.