För besökare

Entré

Frihamnsdagarna är gratis att besöka och det behövs ingen biljett. Skulle området bli fullt tillämpas kösystem.
Entrégrindarna öppnar 30 minuter före programmet startar.
Torsdag 29 augusti kl 10.00-18.00
Fredag 30 augusti kl 10.00-18.00
Lördag 31 augusti kl 12.00-16.00

Digitalt

Frihamnsdagarna upplevs i första hand på plats. Delar av scenprogrammet kommer att streamas.

Mat och dryck

Du kan beställa mat och dryck från food trucks och servering på området. Det går också bra att ha med egen matsäck.

Gör din röst hörd

För privatpersoner, föreningar och mindre aktörer kommer det att finnas en Speakers Corner. Denna öppna scen är riggad för spontana framträdanden och är till för dig som vill göra din röst hörd. Det kommer att finnas ett schema med utvalda tider som man kan skriva upp sig på. Anmälan sker på plats. 

Hitta hit

Till fots: Gångavstånd från Centralstationen och Hjalmar Brantingsplatsen. Knappa in ”Bananpiren” i Maps för en exakt vägbeskrivning.

Med cykel: Bananpiren ligger mitt i Göteborg och är lätt att nå med cykel. Knappa in ”Bananpiren” i Maps för en exakt vägbeskrivning.

Med spårvagn: Hållplats Frihamnen (linje 5, 6, 10 och 13). Därefter cirka 5 minuters promenad till Bananpiren. OBS spårvagnshållplatsen är ej tillgänglighetsanpassad

Med buss: Hållplats Frihamnsporten (linje 16, 16x, 45, 55 och 402). Därefter cirka 5 minuters promenad till Bananpiren.

Med bil: Det är begränsat antal parkeringar i Frihamnen. Välj därför så långt det går ett hållbart alternativ som cykel eller kollektivtrafik. Parkeringshus finns på andra sidan bron vid Nordstan och vid Halmar Brantingsplatsen.

Förra året körde Västtrafik en båt mellan Stenpiren och Bananpiren. Färjan var mycket uppskattad bland besökare och vi hoppas att den återvänder 2023. Länk till Västtrafiks reseplanerare.