Frihamnsdagarna blir Frihamnskvällarna efter stängning

11 augusti • 2022

Frihamnsdagarna inleder samarbete med Café Fluss, Vega Bryggeri samt Comfort Hotel Stenpiren. Varje aktör har tagit fram egna erbjudanden som vänder sig till Frihamnsdagarnas besökare och medverkande. Samarbetet genomförs under ny gemensam flagg: Frihamnskvällarna.

– Det är många som efterfrågat möjligheten att mingla vidare och fortsätta samtalen efter Frihamnsdagarna. Därför är vi stolta över att nu kunna presentera Frihamnskvällarna, säger Ali Tabrizi, projektledare på Frihamnsdagarna. Genom det här tre samarbetena, som alla har olika profiler, kommer besökare av Frihamnsdagarna att få en ännu bättre helhetsupplevelse.


Café Fluss, som är granne med Frihamnsdagarna, skapar Frihamnskvällarna på Bananpiren. Öppet från kl 12 varje dag med BBQ från 16. Därefter bjuds besökarna på musik, konst/ljud- och ljusinstallationer som skapar stämningen vid bord, cirkustält, barer och dansgolv. Det är fri entré till Frihamnskvällarna på Fluss. Läs mer här.

Comfort Hotel Göteborg på Stenpiren ligger i anslutning till Älvsnabbens angöringsplats. Älvsnabben kommer gå mellan Bananpiren och Stenpiren under Frihamnsdagarna vilket gör hotellet till en naturlig samlingsplats för besökare och medverkande som vill mingla vidare på kvällen.

OGBG Bar och Restaurang på Comfort Hotel Göteborg har tagit fram ett AW-erbjudande till Frihamnsdagarnas besökare. En enhet dryck, vegetarisk snack plate samt soft bun för endast 225 kronor per person. Uppge Frihetsdagarna i baren. Erbjudandet gäller i mån av plats mellan 17-21 alla tre dagar. Baren är öppen senare så alla är varmt välkomna att stanna längre om så önskas! 

Vega Bryggeri ligger på Ringön en promenad bort från Frihamnsdagarna. Här upplever du en autentisk miljö där saker och ting ser ut som de alltid gjort. Ett lokalt microbryggeri, en restaurang/taproom och en musikscen. Erbjudande för besökare från Frihamnsdagarna: Valfri varmrätt och en öl för 229 kr.

Frihamnskvällar: Torsdag 25 aug från klockan 17 och lördag från kl 13.00 (fredag abonnerat för annat sällskap).

Fakta Frihamnsdagarna

Den 25–27 augusti samlas föreningar, företag, organisationer och politiker på Bananpiren i Göteborg. Seminarier, workshopar, labbar och debatter varvas med mat, musik, kultur och tal från partiledarna. På området finns aktiviteter, utställare, food trucks och kaffeservering. Frihamnsdagarna 2022 omfattar 150 programpunkter på sju scener och över 100 utställare.

Frihamnsdagarna har gratis inträde och det mesta av programmet strömmas. Öppettider:

Torsdag 25 augusti kl 11.30-18.
Scenprogrammet börjar kl 12.

Fredag 26 augusti kl 08.30-18.
Scenprogrammet börjar kl 09.

Lördag 27 augusti kl 10.30-18.Scenprogrammet börjar kl 11.