Frihamnsdagarna växlar upp – lediga tjänster

13 juni • 2021

Just nu söker vi:

Under våren har göteborgare och västsvenskar samlats runt idén att skapa en ny mötesplats för att stärka demokratin och få fler röster att höras. Tillsammans ska vi skapa Frihamnsdagarna – en ny mötesplats där allmänheten och föreningar deltar i samtal med politiker, företag, offentliga aktörer, beslutsfattare och andra samhällsengagerade. Frihamnsdagarna genomförs första gången 3–4 september och kommer att vara öppen och gratis att besöka. Programmet kommer att streamas eftersom vi inte vet hur restriktionerna ser ut i september. Det är när människor möts idéer uppstår som kan leda till förändring.

Frihamnsdagarna startades genom att några stycken samlades runt en idé. Förarbetet har utförts med ideella krafter från civilsamhället. Nu behöver vi växla upp och börja bygga en organisation för genomförandet. Vi formar därför ett kansli med en projektledare och två koordinatorer. Organisationen i övrigt kommer att fortsätta bestå av volontärer som vill bidra till att skapa en arena som länge saknats i Västsverige.

Därför söker vi nu:

  • Två koordinatorer (deltid)
  • Föreningar/lag som kan delta som platsvärdar under evenemanget
  • Fler volontärer

Koordinator

Vi söker två deltidstjänster som antingen kan vara anställd eller konsult. Start i augusti 2021 med möjlighet till fortsatta uppdrag resten av året och under 2022. Det rör sig om deltidsuppdrag, upp till 50%.

Som koordinator är ditt uppdrag dels att stötta och arbetsleda volontärer, dels att själv utföra uppgifter som krävs för att genomförandet av Frihamnsdagarna ska bli så bra som möjligt. Exempel på arbetsuppgifter är att hantera dialoger med leverantörer och arrangörer av programinnehåll samt lösa praktiska frågor som uppstår. Du behöver vara bra på att prioritera och agera trots att förutsättningarna ibland är vaga och tiden är knapp – Frihamnsdagarna har ju ännu aldrig genomförts så vi bygger upp allt från grunden.

Efter genomförandet av Frihamnsdagarna i september är du involverad i utvärderingen, framtagande av slutrapport samt spridning av slutsatserna och resultaten. En annan viktig uppgift under hösten är planeringen av nästa års evenemang. Planeringen av 2022 har redan påbörjats men lärdomarna från 2021 blir viktiga pusselbitar. Där blir viktiga uppgifter att ta kontakt med samhällsaktörer, att bjuda in till och leda informationsmöten, identifiera möjligheter att söka finansiering samt skriva ansökningar.

Vi tror att du är orädd och ödmjuk, strukturerad och noggrann, samt bra på att uttrycka dig i både skrift och tal. Vi vill att du har erfarenhet från evenemang, dokumenterad kunskap om demokratifrågor, har erfarenhet från att arbeta med kommunikation, samt gärna att skriva ansökningar kring finansiering. Det är en fördel om du har erfarenhet från andra liknande evenemang, som t.ex. Järvaveckan eller Almedalen. Vi strävar efter mångfald i vår samlade grupp av volontärer och betalda uppdrag.

Vi kan erbjuda ett sammanhang där många engagerade människor samlats runt en fantastisk idé! Där du är med från starten i en västsvensk kraftsamling som kommer bidra till samhällsnytta och förändring under lång tid framöver.

Skicka din ansökan till david@frihamnsdagarna.se

Intervjuer görs löpande. Frågor besvaras av David Björneloo 0763-387 360.

Volontärer sökes till Frihamnsdagarna

Vi söker volontärer som kan tänka sig att arbeta ideellt för Frihamnsdagarna. Arbetsuppgifterna är varierande och kan utföras på dagtid eller kvällstid, vardagar och helger. Det är viktigt att uppgifterna matchas mot den kompetens du besitter. Därför är din ansökan och beskrivning av dig själv viktig för oss.

Vi tror att du som söker har intresse för demokratifrågor och att du är social och tycker om att samarbeta med andra och få saker att hända. Vi strävar efter mångfald i vår samlade grupp av volontärer och betalda uppdrag och en fördel är om du behärskar fler språk än svenska.

Skicka din ansökan till ali@frihamnsdagarna.se

Frågor besvaras av Ali Tabrizi 0703-103 304.

Vill er ungdomsförening vara värdar på Frihamnsdagarna?

Vi söker samarbete med föreningar som kan delta som funktionärer och besöksvärdar på Frihamnsdagarna 3-4 september. Vi vill att varje förening ställer upp med 10 personer på arbetspass som pågår under fyra timmar. Vi vill också att ni deltar på en informations- och utbildningskväll under augusti så att ni är förberedda inför själva evenemanget. Ersättning per förening är 5 000 kr. Arbetsuppgifterna kan vara att hålla rent, stå i entrén, hjälpa människor att hålla avstånd i eventuella köer, se till att stolar och bänkar i seminarietälten står på rätt ställen. Vi är också intresserade av ungdomar eller unga vuxna som vill agera som moderatorer eller delta i panelsamtal. De som deltar måste vara minst 15 år gamla. Ni som deltar bidrar till att stärka demokratin!

Skicka er ansökan till ali@frihamnsdagarna.se senast 18 juni. Besked om vilka föreningar som erbjuds möjlighet att delta lämnas senast 30 juni.

Frågor besvaras av Ali Tabrizi 0703-103 304 eller Roberto Fortez da Cruz 070-723 91 19.