Programsläpp!

15 juni • 2022

Mer än 150 programpunkter på sju olika scener och 100 utställare på Bananpiren i Göteborg. Med bara två veckor kvar till valet blir evenemanget, som beskrivs som Västsveriges svar på Almedalen, den hetaste platsen i Sverige för politiska samtal. Programmet släpps den 15 juni i samband med West Pride. 

Frihamnsdagarna är en folkfest som går av stapeln för andra året i rad på Bananpiren i centrala Göteborg den 25–27 augusti. Programmet består av seminarier, workshopar och politiska tal. I år är det extra fokus på valet den 11 september.  

”Det är angeläget att så många partiledare väljer att komma till Göteborg. Dessutom finns partierna på plats för att möta väljare. Det ger västsvenskar en unik möjlighet att få relevant information så nära inpå valet”, säger David Björneloo, initiativtagare och verksamhetsledare på Frihamnsdagarna.

Programmet presenteras på West Pride

Programmet släpps officiellt under West Pride på trappscenen i Stadsbiblioteket i Göteborg den 15 juni kl. 15.00-15.45. Det är fri entré och öppet för alla att besöka på plats eller följa online på Facebook. Följ också Frihamnsdagarnas Instagram för intervjuer och live-rapporter hela kvällen.

”Vi har ett brett program med olika föreningar, unga och äldre samt röster från områden som sällan hörs, till exempel Biskopsgården. Vanliga människor kommer kunna delta i samtal med beslutsfattare och vi hoppas att det ska ge nya perspektiv och leda till förändring”, säger Ali Tabrizi, initiativtagare och projektledare på Frihamnsdagarna.

Denna andra upplaga av Frihamnsdagarna har ett omfattande program med fler scener, fler partners och hundra utställare. Innehållet skapas av alla de föreningar, företag och organisationer som deltar. Det blir fokus på omställning och många av programpunkterna lyfter ungas röster.

Länk till hela programmet inklusive tider för partiledartal.

Lista på årets utställare som finns på plats för att prata om samhällsfrågor.


Frihamnsdagarnas blir möjligt tack vare alla de organisationer som skapar innehållet, tack vare alla volontärer och tack vare våra partners som bidrar med såväl innehåll, engagemang och finansiering. Stort tack alla och varmt välkomna till årets viktigaste och roligaste mötesplats!

Partners till Frihamnsdagarna 2022

Göteborgs Stad, Västra Götalandsregionen, Skanska, Länsstyrelsen Västra Götaland, Länsförsäkringar Göteborg och Bohuslän, Västtrafik, Göteborgs-Posten, Göteborg Energi, Riksbyggen, Göteborgs Universitet, White, Serneke, Älvstranden Utveckling, NCC, CSR Västsverige, Semcon, Chalmers, Svenska Kyrkan Göteborgs stift, West Pride, Raket Webbyrå, Reningsborg, Erikshjälpen, Göteborgs Stadsmission, Göstas truckservice, Näringslivsgruppen Göteborg & Co, Göteborgs 400-årsjubileum Göteborg & Co samt Cubsec.