Testa elcykel på Frihamnsdagarna

9 augusti • 2023

I år lyfter många medverkande framtidens lösningar på scener och i tält. Bosch eBike Systems kommer till Frihamnsdagarna och ger dig möjlighet till att testa flertal olika elcykeltyper: citycyklar, mountainbikes och lastcyklar.

En del av Bananpiren förvandlas till en testbana där du som besökare får testa elcykel. Alla cyklar är utrustade med ABS-system (låsningsfria bromsar), som förhindrar framhjulet från att låsa sig när man bromsar in, vilket gör det säkrare att cykla i trafiken. Ta med barnen och skjutsa dem på ellastcykel, testa skillnaden mellan en eMTB och eCity-cykel, eller lär dig mer om Boschs innovativa lösningar inom viktiga ämnen som anti-stöld. Allt för att främja elcykeln som transportmedel.

Om framtidens mobilitet

Elektrifiering, automatisering, personalisering och uppkoppling är framtidens mobilitet. ”Elcykeln är en avgörande komponent i den framtida mobilitetsmixen ”, säger Claus Fleischer, VD för Bosch eBike Systems. ”Det gör att vi kan avlasta stadstrafiken och minska belastningen på miljön. Människor når sin destination snabbare, på ett sätt som är hälsosammare och mer hållbart – samtidigt som de njuter av friheten och det roliga med att cykla.”

Tre av fyra personer (75 procent) i Europeiska Unionen bor i städer och trenden ökar. Många av dem reser med bil dagligen vilket belastar både infrastruktur och miljö. Transporter står för mer än en fjärdedel av alla CO2-utsläpp i Europa. Att använda elcykel hjälper till att sänka detta värde. De producerar varken avgaser eller buller, tar liten plats och är det snabbaste transportmedlet i stan för resor under 10 kilometer.