Välkommen TEDxGöteborg – på Frihamnsdagarna för att hitta framtida talare

24 juni • 2023


Har du en fantastisk idé att dela med världen? Har du någonsin drömt om att göra ditt eget TED Talk? Lördagen den 2 september håller TEDxGöteborg öppna auditions på Frihamnsdagarna.

TEDxGöteborg har varit verksamt i Göteborg sedan 2009, skapat i andan av TED:s övergripande uppdrag att upptäcka ”idéer värda att sprida”. Frihamnsdagarna vill vara en arena där fler röster blir hörda och med TEDxGöteborgs medverkan i programmet uppstår ytterligare en möjlighet för de besökare som vill och vågar att ta plats på scen.

– Vi tror att idéer kan förändra attityder, liv och i slutändan vår värld. Vi hämtar våra talare från en otrolig regional talangpool, som kommer från vilken disciplin som helst, utmanar normerna och tänker både lokalt och globalt. Vi har nått tusentals i vår livepublik och över tjugofem miljoner har sett våra videor, säger Daniel Machacek, head of Partnerships på TEDxGöteborg.

Alla är välkomna att göra sin röst hörd. Alla auditions kommer att göras på engelska och levereras på mindre än 5 minuter.

– Det här ökar möjligheterna för de besökare som vill göra sin röst hörd att dessutom kanske bli en framtida talare på TEDxGöteborg. Det blir också en spännande programpunkt för alla som nöjer sig med att ta plats i publiken, säger Michelle Bödtker-Lund från Frihamnsdagarna.

TEDxGöteborgs öppna auditions börjar kl 12.30 lördag 2 september. Men redan kl 12.00 kan alla som vill lyssna på en live-version av det TED Talk från Göteborg som fått allra flest visningar på Youtube. Minnesmästaren Idriz Zogaj medverkade för tio år sedan på TEDxGöteborg och sedan dess har hans video visats mer än 10 miljoner gånger. Idriz Zogaj finns på plats och delar med sig av tips till framtida talare.

Vill du delta? Anmäl dig på TEDxGöteborgs hemsida


Läs mer här i programmet