Be the change med Göran Adlén

4 juli • 2024

När Frihamnsdagarna genomförs för fjärde gången i Göteborg i augusti är temat Be the change. En av talarna är Göran Adlén som är en av Sveriges mest välkända framtidsspanare. På Frihamnsdagarna kommer han att inspirera och väljer att se ljust på framtiden.

Frihamnsdagarna är ett evenemang som växte fram ur pandemin då restriktionerna gjorde att människor inte kunde träffas. Målet är att stärka demokratin och bli en motkraft mot populism och polarisering. Frihamnsdagarna bygger på principer för internationella demokratiska mötesplatser och har därmed gratis entré och är öppen för alla slags samhällsfrågor. Hundratals organisationer och tusentals människor har deltagit tidigare år och väntas så göra även i år.

En av talarna är Göran Adlén som deltar för första gången. Göran är en av Sveriges mest prisbelönta föreläsare som ofta beskriver trender. På Frihamnsdagarna lyfter han AI i en optimistisk framtidsspaning om vad som krävs för att åstadkomma förändring på riktigt.

Varför ställer du upp och deltar på Frihamnsdagarna som talare?
– Hela temat andas förändring och att Frihamnsdagarna verkligen vill bidra med det på riktigt. Därför var det enkelt för mig att tacka ja när frågan kom, säger Göran Adlén.

Rubriken på Görans framträdande är ”AI, generationskriget och en himla massa kärlek”. Som besökare kommer du få ta del av en underhållande, inspirerande, reflekterande energiboost och en framtidsspaning framfört på ett annat sätt än vad du är van vid.

Årets tema är Be the change och du tar dig an det med en riktigt positiv twist! Varför då?
– Vi måste våga se förändring som en möjlighet och inte ett hot. Och ska man tror på förändring så måste man börja med sig själv. Det går inte snacka om förändring, det måste göras. Det är det som jag kommer ta upp i min föreläsning.

Du kan lyssna till Göran Adlén i paviljong Greta lördagen den 31 augusti kl 14. Det är gratis inträde och går inte att förboka biljett. Observera att det råder väskförbud på evenemanget. Läs mer