Välkommen till dag två

1 september • 2023

Frihamnsdagarna fick en härlig start på torsdagen. Strålande sol, människor och samtal överallt i en härlig atmosfär. Avslutningen blev tyvärr inget vidare. Framåt eftermiddagen kom åskan med riktiga skyfall över Bananpiren. Idag fredag ser väderprognosen mer stabil ut och vi tror på en fin dag. Vi hälsar dig som besökare välkommen tillbaka!

Öppettider
Idag fredag 1 september är Frihamnsdagarna öppet mellan 9-16 (entrén öppnar 08.30). Efter klockan 16 finns möjlighet att hänga kvar och mingla i Frihamnsbaren till DJ fram till kl 19.

Gratis inträde
En viktig princip för demokratiska mötesplatser är att det ska vara tillgängligt för alla och därmed inte kosta något att gå in. Du kan inte boka biljett och det är gratis att komma in på Frihamnsdagarna. 

Fullspäckat program
Det pågår seminarier, workshops, debatter, panelsamtal på flera scener hela dagen. Du hittar hela programmet här.

Aktiviteter och speakers corner
Utöver det som sker på scenerna finns gott om utställare, aktiviteter och lounger och en speaker’s corner där du själv kan göra din röst hörd. I programmet hittar du också konserter och kultur. 

Mat och dryck
Det finns gott om serveringar på området. Du hittar allt från vegetariska burgare, bowls och churros till musselburgare och möjlighet att ta ett glas vin. Läs mer här.

Hitta hit
Ta dig i första hand hit med kollektivtrafik, med cykel eller till fots. Det går en gratisfärja mellan Stenpiren och evenemangsområdet fram till 16.30 (nr 287 till Frihamnspiren). Läs mer

Destination Framtid
Frihamnsdagarna 2023 har temat Destination Framtid. På agendan finns allt från AI och framtidens kommunikation, klimatomställningen, cirkulärt mode till folkhälsa, ungdomsfrågor och politiska debatter. Innehållet har skapats av föreningar, företag och organisationer som anmält att de vill delta.

Tryggt och säkert
Frihamnsdagarna är en trygg plats. Som besökare behöver du visa upp väskan i entrén och det finns vakter på området och gott om värdar. Det är gratis inträde och du kan inte boka biljett. 

Streaming för dig som vill hänga på distans
I år streamas två scener samt ytterligare några enskilda seminarier och debatter. Det är scenerna Greta och Ebbe som streamas. Du kan använda filtreringsfunktionen på programsidan.

Ung Redaktion
Dessutom tar Ung Redaktion över Frihamnsdagarnas sociala medier och rapporterar löpande under dagarna.

Varmt välkommen till Sveriges nya arena för fria samtal!

Foto: Johan Flanke